Neděle. Den, kdy se nic nedělá. “Takový malý svátek” říkává moje stařenka. Bylo krásné nedělní ráno a nic nenapovídalo průšvihu nebo trapasu. Po ranní hygieně, plná energie, jsem začala plánovat. Co s načatým letním dnem? Obeslala jsem SMS zprávou své nejlepší kamarádky, zda společně něco podnikneme. K mé smůle, všechny již měly svůj program.

Naty tráví volné dny se svým přítelem Jindrou, Kiki pojede se svou rodinou k tetě do Hranic a Klára má rande s novým objevem. Výborně! No nic, tak pomůžu mamince s přípravou oběda. Na tradicích si maminka zakládá, a proto máme snad každou neděli na oběd hovězí vývar, smažené řízky s bramborovou kaší a okurkovým salátem. „Nemotej se mi tady“ vyhnala mě maminka z kuchyně. 

A tak jsem vůbec netušila, kam se vrtnu a kde co provedu. Chodila jsem doslova od ničeho k ničemu, naštvaná na celý svět! Očima jsem bloumala po bytě a náhle jsem měla jasno! Je nádherný letní den, půjdu sama se psem na procházku po rodné vísce. Aspoň se podívám, co je kde nového. 

V koupelně jsem si udělala jemný make-up, lehce se namalovala rty a vlasy spíchla do drdolu. Na sebe jsem natáhla oblíbené tílko a plátěné kraťasy, vodítko do ručky a šlo se... Náš pejsek Roníček celý ožil. Skákal po mě, očuchával každý kout, nadšeně vrtěl ocáskem a byl neskutečně šťastný. Jak říká moje maminka „happy jak dva grepy“.

Daleko jsme však nedošli. Hned za naším domem jsem zakopla o patník a natáhla jsem se na cestu jak dlouhá, tak do široka. A aby to bylo peprnější, dopadla jsem přímo k nohám mému idolovi, který tam stál se svým kamarádem. Při mém krkolomném pádu se mi navíc roztrhly kraťasy ve švu na zadnici a mé vnady utekly z nátělníku. Tihle kluci pubertální mají teda do gentlemanu daleko! Smáli se mi na celé kolo a jízlivě si mě dobírali nechutnými poznámkami. To bylo něco na mě! I když jsem normálně velmi stydlivé děvče, vyskočila jsem, a ještě než jsem si schovala ňadra tam kam patří, dala jsem tomu svému idolovi pořádnou facku. Pane jo, ta sedla, jak ucho na hrnec! A já rudá studem jsem se rozběhla domů. Samozřejmě, že mi nešel vsunout klíč do zámku! Otočila jsem se, že na ně vypláznu jazyk. Jeho pohled mě odzbrojil! Můj idol tam stál s vytřeštěnýma, ale zamilovanýma očima. 

Facka ho ještě pálila na tváři, ale nemohl se ubránit úsměvu.